Nieuws

Loting Conference League: Ajax treft Aston Villa in achtste finales

Loting Conference League: Ajax treft Aston Villa in achtste finales

23 februari - 13:14 Laatste update: 13:25

Ajax speelt in de achtste finales van de Conference League tegen Aston Villa. De loting voor het derde Europese toernooi vond vrijdagmiddag plaats.

Ajax kwalificeerde zich voor de achtste finales van de Conference League door af te rekenen met Bodø/Glimt in de tussenronde van het toernooi. De Amsterdammers speelden het heenduel met twee late doelpunten ternauwernood gelijk, maar wisten in Noorwegen na verlenging een overwinning in de wacht te slepen.

Aston Villa zat in de groepsfase van de Conference League in de poule met AZ, Legia Warschau, en Zrinjski Mostar. De ploeg uit Birmingham wist tweemaal van AZ te winnen en sloot deze groep met dertien punten als winnaar af. In de Premier League doet de ploeg van Unai Emery het uitstekend. Met de huidige vierde plaats ligt Aston Villa op koers om zich volgend jaar te kwalificeren voor de Champions League. 

De duels tussen Ajax en Aston Villa zullen plaatsvinden op donderdag 7 maart en donderdag 14 maart. De heenwedstrijd zal in Amsterdam worden gespeeld, terwijl de return een week later op Engelse bodem zal plaatsvinden.