Vurige Knutsen ziet Ajax overwinning stelen: 'Wellicht was het payback time?'

Kjetil Knutsen noemt de overwinning van Ajax tegen Bodø/Glimt 'payback time'
22 februari om 23:12

Kjetil Knutsen is vuurrood aangelopen na afloop van de wedstrijd tussen FK Bodø/Glimt en Ajax. De Noorse oefenmeester heeft op zijn zachtst gezegd zijn twijfels bij de arbitrage.

De arbitrage zat Bodø in eerste instantie nog mee. Josip Sutalo ging in het begin van de tweede helft met een rode kaart naar de kant. Iets later leek er er opnieuw een Ajacied rood te krijgen, maar Borna Sosa kwam goed weg. De arbiter zag een overtreding op Ajax-doelman Diant Ramaj, waardoor de handsbal van de Kroaat niet beoordeeld hoefde te worden.

"Absoluut ongelooflijk. Ik denk niet dat iemand vindt dat het geen strafschop en rode kaart was”, bij ViaPlay kijkt Knutsen vervolgens nog een keer naar de beelden en trekt dan echt zijn conclusie. "Ze durven Ajax gewoon geen tweede rode kaart te geven."

De Noorse trainer, die afgelopen zomer nog in verband werd gebracht met Ajax, blikt tot slot nog even terug op een ander Europa League-duel van Ajax waar scheidsrechter Anastasios Sidiropoulos de leiding over had. Dat was tegen Getafe in 2020. "Een paar jaar geleden stonden ze op gespannen voet met elkaar. Wellicht was het nu payback time?"