Tuchtcommissie geeft RKC gelijk: rode kaart voor Vaessen in De Kuip ingetrokken

Tuchtcommissie geeft RKC gelijk: rode kaart voor Vaessen in De Kuip ingetrokken

23 februari om 10:37
Laatste update: 23 februari om 11:51

De onafhankelijke tuchtcommissie betaald voetbal heeft de rode kaart die Etienne Vaessen tegen Feyenoord kreeg ingetrokken. De doelman is hierdoor 'gewoon' inzetbaar voor RKC tijdens de clash met Fortuna Sittard. Nadat Vaessen tijdens het bezoek aan De Kuip rood kreeg voor een handsbal, ontstond er veel commotie rond het besluit van de VAR en scheidsrechter van dienst.

Het was een flinke domper voor RKC, toen Ettienne Vaessen afgelopen weekend na 35 minuten met rood het veld in De Kuip moest verlaten. De doelman was met vijf reddingen belangrijk tegen Feyenoord, maar kreeg na vermeend hands rood van arbiter Martin van den Kerkhof. Na een lange check ging de VAR uiteindelijke akkoord met het oordeel van de scheidsrechter.

Er was veel te doen rond het oordeel van de arbitrage. Vaessen zou voor één wedstrijd geschorst worden, maar daar ging RKC niet mee akkoord en ging in beroep. Nu zijn de Waalwijkers in het gelijk gesteld en hebben zij hun doelman terug. Met een man meer wist Feyenoord uiteindelijk in de 84e minuut via Mats Wieffer de ban te breken en de drie punten in Rotterdam-Zuid te houden.

Zaterdagavond wacht er voor RKC een thuiswedstrijd tegen nummer dertien Fortuna Sittard. Na 22 wedstrijden bedraagt het gat tussen nummer zestien RKC en de Limburgers zes punten.