Wat is Arne Slot op tactisch gebied van plan voor het duel van Feyenoord in Rome?

Dit is het tactische plan van Slot
21 februari om 20:41

Feyenoord neemt het donderdagavond in de return van de tussenronde van de Europa League op tegen AS Roma. Op de persconferentie voorafgaand aan het duel heeft trainer Arne Slot een hint gegeven naar zijn tactiek voor de ontmoeting. Dit is wat de oefenmeester daarover te zeggen had.

Gaat Slot het donderdag tactisch anders doen?

Al weken creëert Feyenoord erg veel kansen, maar die weten de Rotterdammers vaak lastig in doelpunten om te zetten. Toch denkt Slot dat zijn team in de basis goed staat. "Ik heb niet heel veel aanleiding om dingen compleet anders te doen", stelt de trainer. "Als je mij hebt gevolgd de afgelopen tweeënhalf jaar, doe ik dat overigens niet zo vaak. Als je dusdanig veel kansen creëert, is daar ook niet heel veel aanleiding voor, tenzij je zou zeggen dat als je iemand anders opstelt, je net zoveel kansen creëert en dat diegene ze misschien wel benut. Dat is dan de afweging die we zouden kunnen maken. Gezien mijn antwoord denk ik dat je al redelijk weet hoe het er morgen gaat uitzien."

Tijdens de wedstrijd zal het elftal van Slot gewoon proberen het spel te maken. "Ik zeg altijd, je hebt een speelwijze en een speelplan", legt de 45-jarige oefenmeester uit. "Het speelplan moet wel in de buurt komen van de speelwijze. Als wij morgen alle ballen naar voren gaan schieten, wijkt dat extreem af van onze speelwijze. Dat wil niet zeggen dat we daar niet af en toe gebruik van kunnen maken. Ik hoop morgen ook te zien dat wij van achteruit opbouwen, dat is wel de pijler onder ons seizoen. Dat wij van achteruit proberen verzorgd op te bouwen en een extra man op het middenveld creëren, om van daaruit tot onze kansen te komen", sluit de trainer af.

De ontmoeting tussen AS Roma en Feyenoord staat donderdagavond op de planning. De terugwedstrijd in de tussenronde van de Europa League zal om 21.00 uur van start gaan.