'Wild gerucht: Ajax hoopt oude bekende gratis op te pikken bij Manchester United'

Ajax aast volgens Turkse ESPN-journalist op Christian Eriksen
21 februari om 16:50
Laatste update: 21 februari om 17:13

Ajax aast volgens Ekrem Konur, journalist voor onder meer ESPN, GOAL en TNT Sports, op een oude bekende. De Amsterdammers zouden namelijk de situatie van Christian Eriksen bij Manchester United in de gaten houden. Er kan wel gerekend worden op stevige concurrentie. 

Eriksen is bij het Manchester United van Erik ten Hag niet meer zeker van een basisplaats. Een vertrek bij The Mancunians deze zomer is daarom niet ondenkbaar. Ondanks dat de Deens international nog een contract tot medio 2025 heeft bij de Engelse grootmacht zou Ajax mikken op een transfervrije overstap volgens Konur. 

Ajax kan rekenen op stevige concurrentie voor Eriksen. Ook clubs uit de Turkije, Saudi-Arabië, Italië en de Verenigde Staten zouden azen op de handtekening van de 32-jarige routinier. Het is onbekend hoe de Deen zelf tegenover een vertrek uit Engeland staat. Dit seizoen kwam de oud-speler van onder meer Internazionale en Brentford slechts negentien keer in actie. Daarin wist hij één keer te scoren en twee assists te geven.

Mocht Ajax inderdaad met de handtekening van Eriksen aan de haal gaan, dan betekent dat een terugkeer in de Johan Cruijff Arena voor de middenvelder. Tussen 2010 en 2013 kwam Eriksen in totaal tot 163 wedstrijden voor Ajax. Daarin scoorde hij 32 keer en gaf hij 65 assists.