Nieuws

Dit zei man van de wedstrijd Veerman na afloop van PSV - Borussia Dortmund

Dit zei man van de wedstrijd Veerman na afloop van PSV - Borussia Dortmund

20 februari - 23:51

PSV en Borussia Dortmund hielden elkaar dinsdagavond in evenwicht. Joey Veerman werd na het duel uitgeroepen tot man van de wedstrijd, waarna hij voor de camera's van RTL verscheen. Dit is hoe de middenvelder de wedstrijd zelf heeft beleefd.

"Volgens mij ging het wel lekker vandaag", begon Veerman. "Ik stond ook aan de basis van die penalty. Donyell (Malen, red.) schiet hem uit een onmogelijke hoek erin, mooie goal. We krijgen wel drie kansen in de eerste helft, die er op dit niveau echt in moeten. Voor mijn gevoel kregen wij wel wat grotere kansen dan zij. Het is heel jammer dat je dan zo ongelukkig op achterstand komt."

Wanneer Veerman wordt gevraagd naar het penaltymoment waarbij Mats Hummels de bal en zijn tegenstander Malik Tillman raakte, geeft hij toe dat hij zelf niet dacht aan een strafschop. "Ik dacht dat hij hem terug zou draaien. Ik stond erachter en ik kon het niet goed zien, maar aan de reactie van Hummels leek het alsof hij op de bal was. Hij raakt de bal, maar hij neemt ook zijn voet mee." De VAR besloot de strafschop te laten staan, waarna Luuk de Jong de Eindhovenaren op gelijke hoogte bracht. 

"Laat ik maar niets zeggen over de VAR", besluit Veerman nadat hij daarover wordt gevraagd. "Dat hebben we afgelopen week ook weer gezien, laat ik er maar niks over zeggen. De VAR is in het leven geroepen om de juiste beslissing te maken en dat doen ze niet altijd."