Nieuws

Deze spelers van Borussia Dortmund doen niet mee aan de CL-kraker tegen PSV

Deze spelers van Borussia Dortmund doen niet mee aan de CL-kraker tegen PSV

13 maart - 11:59 Laatste update: 10:58

Borussia Dortmund is woensdagavond de tegenstander van PSV in de achtste finales van de Champions League. Door blessuregevallen en schorsingen zijn een paar belangrijke spelers afwezig bij Die Schwarzgelben. Wie dat precies zijn, zet VoetbalNieuws.nl uiteraard voor je op een rij!

Sébastien Haller

De meest opvallende naam die er niet bij is, is die van Sébastien Haller. De oud-Ajacied won op 11 februari jongstleden de Afrika Cup met Ivoorkust. Hij maakte zelf de winnende treffer en werd vlak voor tijd gewisseld, omdat hij opnieuw last heeft gekregen van zijn enkel. Die blessure liep hij half december tegen Mainz 05 al op. In Eindhoven én Dortmund is hij er in ieder geval niet bij.

Karim Adeyemi

Een andere belangrijke aanvaller die in Dortmund achterblijft, is de 22-jarige Karim Adeyemi. De Duits international is nog niet volledig hersteld van een spierblessure. Van 16 december tot aan 2 februari lag hij al uit de roulatie door een gescheurde enkelband, waarna hij een week later weer terugkeerde in de wedstrijdselectie tegen SC Freiburg. Nu kampt Adeyemi dus met een andere blessure, al is het niet de verwachting dat hij er lang uit ligt.

Nico Schlotterbeck

Nico Schlotterbeck zal woensdagavond niet aan de aftrap verschijnen, omdat hij geschorst is. De centrumverdediger kreeg tot dusver al drie gele kaarten in de Champions League, waaronder in het heenduel in het Philips Stadion. Daardoor zal hij pas in de kwartfinales weer inzetbaar kunnen zijn, mocht Dortmund doorgaan. Mats Hummels lijkt zijn vervanger te gaan worden. Samen met Niklas Süle vormt hij dan een enorm ervaren centraal duo.

Felix Nmecha

In tegenstelling tot zijn broer Lukas, die voor VfL Wolfsburg speelt, moet Felix Nmecha vooralsnog door de zure appel heen bijten. De centrale middenvelder van Dortmund kampt al sinds half november met heupproblemen en is nog altijd niet helemaal hersteld.

Overige (niet bepalende) Dortmund-spelers die afwezig of een vraagteken zijn: Julien Duranville (opbouwtraining), Abdoulaye Kamara, Marcel Lotka, Silas Ostrzinski, Antonios Papadopoulos, Ole Pohlmann (allen niet in de wedstrijdselectie), Julian Ryerson (twijfelgeval)