Deze scheidsrechter fluit Feyenoord in de Europa League-kraker tegen AS Roma

Welke scheidsrechter fluit AS Roma - Feyenoord in de Europa League?
20 februari om 11:59

Feyenoord krijgt donderdagavond te maken met een Spaanse scheidsrechter. Jesús Gil Manzano heeft de leiding over de returnwedstrijd in de Europa League tegen AS Roma. Dat heeft de UEFA zojuist bekendgemaakt via haar officiële website.

Welke scheidsrechter fluit AS Roma - Feyenoord?

De arbiter zal daarin worden ondersteund door twee landgenoten als grensrechters, Diego Barbero en Ángel Nevado. De vierde official van dienst is Juan Martínez Manuera en Alejandro Hernández dient als videoscheidsrechter. Manzano is geen onbekende van Feyenoord. Zo had hij al twee keer de leiding over een Europese wedstrijd van de Rotterdammers, beide in De Kuip. In de achtste finale van de Europa League werd gewonnen van Shakhtar Donetsk (7-1). Een aantal jaren geleden werd Manchester United met 1-0 verslagen in een wedstrijd die onder zijn leiding stond.

De Spanjaard floot dit seizoen 21 wedstrijden, waaronder twee in de groepsfase van de Champions League. Manzano leidde de duels tussen PSG en Borussia Dortmund en AC Milan en PSG. Ook werd hij dit seizoen aangesteld als arbiter bij El Clásico tussen FC Barcelona en Real Madrid.

AS Roma – Feyenoord begint donderdagavond om 21.00 uur in het Stadio Olimpico. De heenwedstrijd leverde een 1-1 gelijkspel op. De winnaar kwalificeert zich voor de achtste finales van de Europa League. VoetbalNieuws.nl zal live verslag doen van de wedstrijd. Het daarvoor bestemde blog komt te zijner tijd online.