Nieuws

'Stiller na rechtelijke uitspraken: hierin veranderde het gedrag van Promes'

'Stiller na rechtelijke uitspraken: hierin veranderde het gedrag van Promes'

19 februari - 23:45

Het gedrag van Quincy Promes zou flink zijn veranderd na de rechtelijke uitspraak tegen de voetballer, zo weet het Spaanse medium Relevo naar buiten te brengen. Volgens bronnen rond Promes zou de speler van Spartak Moskou zou behoorlijke gedragsveranderingen hebben doorstaan. VoetbalNieuws neemt het opmerkelijke gedrag van de voetballer met je door.

Op 14 februari veroordeelde de Amsterdamse rechtbank Promes voor een celstraf van zes jaar cel wegens cocaïnesmokkel. En dat was niet de eerste keer dat er een celstraf tegen de ex-international werd uitgesproken. Zo kreeg Promes afgelopen zomer ook al een gevangenisstraf van anderhalf jaar wegens zware mishandeling, waarin nog een hoger beroep loopt. De meest recente uitspraak zou nu indruk op Promes hebben gemaakt. 

Nu ook in Rusland de winterstop afgelopen is, kan Spartak Moskou met Promes weer aan de bak. Echter zou de aanvaller ander gedrag vertonen rond trainingen van zijn club. In de dagen rond de rechtelijke uitspraak in Amsterdam, zou de voetballer vaker afwezig zijn tijdens trainingen en stiller zijn. Iets wat opviel bij personen in zijn directe omgeving, weet Relevo te melden. Normaalgesproken zou Promes namelijk overkomen als een actief persoon, 'een leider'. "Promes heeft een extreem sterke mentaliteit. Hij weet dat alles wat hij in zijn leven heeft bereikt, gebaseerd is op inspanning en het vechten tegen tegenslagen. En hij zal zo doorgaan", vertellen bronnen aan het medium.

Promes speelde op de dag van zijn veroordeling nog een oefenwedstrijd met Spartak Moskou. De aanvaller was tijdens de 6-0 overwinning op FC Kairat twee keer trefzeker. Het contract van 32-jarige Promes loopt komende zomer af. Dit seizoen kwam de aanvaller al 21 keer in actie en is daarin goed voor zowel acht doelpunten als assists.