Nieuws

Sneijder uit kritiek op Van 't Schip: dit heeft de recordinternational te zeggen

Sneijder uit kritiek op Van 't Schip: dit heeft de recordinternational te zeggen

19 februari - 21:43 Laatste update: 22:04

John van 't Schip heeft felle kritiek ontvangen van Wesley Sneijder. De voormalige middenvelder was niet te spreken over tactische keuzes van de Ajax-trainer in de voorhoede van de Amsterdammers. VoetbalNieuws neemt de kritische uitspraken van Sneijder met je door!

Sneijder liet zich maandagavond aan tafel bij Veronica Offside uit over de keuzes van Van 't Schip in zijn aanval. Door de blessures van Steven Berghuis en Steven Bergwijn deed de oefenmeester tegen NEC (2-2) een beroep op Jaydon Banel en Kristian Hlynsson. "Dan verwacht ik van Van 't Schip dat hij wat anders gaat doen. Dan ga je toch zeker niet met Martha, die we als linksback kennen, als rechtsbuiten spelen?", doelend op de invalbeurt van de jongeling. 

De recordinternational hoopte dan ook dat Van 't Schip een beroep deed op zijn winteraanwinst. "Brian Brobbey is in bloedvorm. Dan zet je toch Julian Rijkhoff ernaast, en ga je met twee spitsen spelen?", vraagt Sneijder zich hardop af. Volgens de oud-middenvelder van Ajax past dit niet in het zogenoemde 'Ajax-systeem'. "Maar Hlynsson is geen buitenspeler, punt." Sneijder trok dan ook een keiharde conclusie. ""Dan faal je als trainer."