Nieuws

Zo kijkt Borussia-coach Terzic naar het meespelen van Malen en Maatsen tegen PSV

Zo kijkt Borussia-coach Terzic naar het meespelen van Malen en Maatsen tegen PSV

19 februari - 18:27

Eden Terzic heeft zich uitgesproken over de inzetbaarheid van Donyell Malen tegen PSV. De trainer van Borussia Dortmund sprak zich optimistisch uit over het meespelen van de aanvaller tegen zijn oude club. Daarnaast liet Terzic zich ook uit over Ian Maatsen, de andere Oranje-international bij BVB. VoetbalNieuws neemt de uitspraken met je door!

Terzic gaf tijdens de persconferentie voorafgaande van de clash in de achtste finales van de Champions League uit over de inzetbaarheid van zijn Nederlandse uitblinkers. Bij Dortmund staat er namelijk nog een vraagteken achter de naam van Malen, die kampt met knieklachten. "Malen voelde zich vanochtend veel beter en gisteren ook. We hebben hem meteen op het veld en hopelijk heeft hij geen problemen meer. We zijn erg optimistisch op dit moment", aldus Terzic. Malen is dit seizoen al goed voor tien doelpunten en drie assists in 28 wedstrijden. De aanvaller kwam in de zomer van 2021 voor dertig miljoen voer van PSV en wacht nu een treffen met zijn oude club.

Afgelopen winter kwam Maatsen op huurbasis over van Chelsea. De vleugelverdediger is in zes optredens al goed voor twee assists. Terzic prijst zijn nieuwe pupil. "We volgden hem al een hele tijd. Hij brengt technisch en atletisch veel in", meent de oefenmeester. "Hij geeft ons de mogelijkheid om nog een variatie toe te voegen aan ons opbouwspel." Voor Maatsen wacht dinsdagavond ook een terugkeer in Eindhoven. De verdediger doorliep tussen 2015 en 2018 de jeugdopleiding van PSV, waarna hij vertrok naar Chelsea.