Nieuws

Bijzonder: leven en loopbaan van veroordeelde Quincy Promes worden verfilmd

Bijzonder: leven en loopbaan van veroordeelde Quincy Promes worden verfilmd

19 februari - 17:12

Het leven en de loopbaan van Quincy Promes gaat worden verfilmd. De miniserie gaat Quincy: Leven als een baller heten en zou als alles volgens plan verloopt begin 2025 uit moeten komen.

Horizon Film gaat samenwerken met Lusus, het bedrijf dat onder meer verantwoordelijk was voor de docuserie over Feyenoord op Disney+ en de documentaire over Daley Blind op Videoland. In Quincy: Leven als een baller staat de 'gedramatiseerde versie' van het leven van Promes centraal, klinkt het. Het verhaal is gebaseerd op grondig onderzoek en openbare bronnen rondom Promes. Die feiten zullen gecombineerd worden met fictieve elementen. 

Horizon Film en Lusus delen waarom zij juist over Promes een documentaire willen maken. "Het verhaal van Quincy Promes fascineert ons enorm", aldus producent Jaap Schneider. "Het onderzoeken van de motivaties achter zijn acties en de invloed hiervan op zijn leven en carrière biedt een boeiende kijk op de dunne lijn tussen succes en verval."

De feiten rondom Promes zijn helder. De voetballer, die nu voor Spartak Moskou uitkomt, is tot twee keer toe veroordeeld. In totaal zou Promes zo’n zevenenhalf jaar de cel in moeten. Zes van die jaren door het smokkelen van cocaïne, de overige anderhalf jaar wegens het steken van zijn neef.