Breaking news

Dortmund beleeft slechte generale voor CL-clash met PSV: remise in Wolfsburg

Dortmund beleeft slechte generale voor CL-clash met PSV: remise in Wolfsburg

17 februari - 17:37 Laatste update: 17:48

Borussia Dortmund heeft een slechte generale beleefd voor het Champions League-duel met PSV. Die Schwarzgelben kwamen zaterdagmiddag niet verder dan een 1-1 gelijkspel op bezoek bij VfL Wolfsburg. Donyell Malen bleef de gehele wedstrijd op de bank.

De Oranje-international begon in de afgelopen zeven competitiewedstrijden op rij in de basis, maar moest deze keer dus genoegen nemen met een reserverol. Ian Maatsen was daarom de enige Nederlander die aan de aftrap verscheen. Hij zag hoe zijn ploeg al na negen minuten op voorsprong kwam. Niclas Füllkrug zorgde met een intikker voor een vroege 0-1.

Zodoende leek er weinig aan de hand voor Dortmund, dat een groot gedeelte van de wedstrijd dicteerde. De ploeg van trainer Edin Terzic kwam een halfuur voor tijd echter in de problemen. Na wat geworstel met hoge ballen in de zestien, was het Yannick Gerhardt die de gelijkmaker voor Wolfsburg binnen kopte.

Terzic besefte dat hij aanvallend moest wisselen om nog een overwinning af te dwingen en deed dat ook. De oefenmeester haalde Marco Reus en Jadon Sancho met nog tien minuten te spelen naar de kant, maar liet Malen opvallend genoeg zitten. In plaats van de Oranje-international te laten invallen, koos hij voor Salih Özcan en Jamie Bynoe-Gittens. Youssoufa Mokouko mocht in de slotfase nog vijf schamele minuutjes invallen voor Füllkrug. Die konden tot grote teleurstelling van de meegereisde BVB-fans niet meer voor een driepunter zorgen. Daardoor laat Dortmund het na om zich wat meer lucht te verschaffen in de strijd om de rechtstreekse Champions League-tickets in de Bundesliga. Wolfsburg klimt naar een voorlopige elfde plaats.

Komende dinsdagavond neemt Dortmund het in Eindhoven op tegen PSV. Het duel in achtste finales van het miljardenbal begint om 21.00 uur. VoetbalNieuws.nl zal daar live verslag van doen. Het daarvoor bestemde blog komt te zijner tijd online.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!