Nieuws

Bosz ontmoet oude club: dit is hoe de PSV-trainer presteerde bij Borussia Dortmund

Bosz ontmoet oude club: dit is hoe de PSV-trainer presteerde bij Borussia Dortmund

17 februari - 08:45 Laatste update: 12:41

Dinsdagavond staan PSV en Borussia Dortmund tegenover elkaar in de achtste finales van de Champions League. Voor Peter Bosz betekent deze ontmoeting een weerzien met zijn oude club. VoetbalNieuws.nl neemt met je door hoe de oefenmeester presteerde bij de Duitsers.

Hoe verliep de periode van Bosz bij Dortmund?

Na het bereiken van de finale van de Europa League met Ajax in 2017, kreeg Bosz een contract aangeboden bij Borussia Dortmund. Na de aankopen van onder anderen Andrey Yarmolenko, Manuel Akanji en Jadon Sancho en het vertrek van Ousmane Dembele en Pierre-Emerick Aubameyang begon de Nederlander voortvarend aan zijn tijd in Duitsland. In zijn eerste zeven wedstrijden in de Bundesliga behaalde hij negentien punten. 

Toch zat niet alles mee. In de groepsfase van de Champions League verloor Bosz tweemaal van Tottenham Hotspur en Real Madrid. Daarnaast werd er twee keer gelijk gespeeld tegen APOEL Nicosia uit Cyprus, waarna de Duitsers zich op doelsaldo voor de Europa League kwalificeerden. Ook in de competitie was het verval snel ingezet. Na de 1-2 overwinning op FC Augsburg in speelronde zeven wist de Nederlander alleen nog het bekerduel tegen Magdeburg winnend af te sluiten. In competitieverband speelde Dortmund nog drie keer gelijk, voordat de oefenmeester uit Apeldoorn mocht vertrekken na een 1-2 thuisnederlaag tegen Werder Bremen. In totaal stond Bosz 24 wedstrijden aan het roer in Dortmund. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!