Nieuws

Dit is waarom Duitse supporters protesteren met tennisballen en bestuurbare auto's

Dit is waarom Duitse supporters protesteren met tennisballen en bestuurbare auto's

17 februari - 08:17 Laatste update: 16:21

In Duitsland vinden er de laatste weken veel ludieke protesten plaats vanuit supporters. Vrijdagavond was het bij het Bundesliga-duel tussen 1. FC Köln en Werder Bremen weer raak, zaterdag bij Hansa Rostock - HSV. De fans hadden tennisballen en bestuurbare auto's op het veld gegooid, waarna het duel voor korte tijd stil lag. Dit is waarom Duitse supporters op ludieke wijze protesteren.

In Keulen kwam het duel stil te liggen, doordat fans tennisballen op het veld gooiden. Daarnaast reden ze met bestuurbare speelgoedauto's over het veld. Ook op het tweede Duitse niveau moesten de wedstrijden in Berlijn, Hannover en Rostock worden onderbroken wegens protesten. 

Waarom protesteren de Duitse fans?

De Duitse fans zijn het niet eens met de plannen van de DFL, de organisator van de twee hoogste voetbalcompetities in het land. Deze organisatie wil dat een investeerder een miljard euro in het Duitse voetbal stopt. Als tegenprestatie zal deze investeerder voor twintig jaar acht procent van de inkomsten uit marketingrechten ontvangen. Supporters zijn het niet eens met deze keuze. Zij zijn namelijk bang dat de investering 'het unieke karakter van het Duitse voetbal' zal aantasten. Om hun onvrede te uiten, proberen supporters nu al enkele weken wedstrijden op ludieke wijze stil te leggen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!