Dit zegt Xavi over mogelijk zomers vertrek van De Jong bij FC Barcelona

Dit zegt Xavi over mogelijk vertrek van De Jong bij FC Barcelona
16 februari om 16:30
Laatste update: 16 februari om 17:12

Xavi Hernandez heeft zich uitgesproken over een mogelijk vertrek van Frenkie de Jong bij FC Barcelona. De middenvelder heeft in oktober een contractvoorstel gekregen, maar heeft zijn krabbel nog altijd niet gezet onder een nieuwe verbintenis. VoetbalNieuws.nl vertelt je wat de trainer over een transfer van de Nederlander heeft gezegd.

In oktober heeft Barcelona een contractvoorstel neergelegd bij De Jong. Volgens verschillende media zou het salaris van de Nederlandse middenvelder lager zijn dan in zijn huidige verbintenis. Mocht De Jong zijn contract niet verlengen, dan lijken de Catalanen open te staan voor een transfer. Met een geschat salaris van 25 miljoen euro per jaar is De Jong de absolute grootverdiener bij Barcelona.

Hoe reageert Xavi op een mogelijk vertrek van De Jong?

Gevraagd naar een mogelijk zomers vertrek, gaf Xavi weinig prijs. "Frenkie is een zeer belangrijke speler en hij voelt zich op zijn gemak bij de club. Dit is niet het moment om hierover te praten. Er zijn nog vier maanden in het seizoen en we praten niet over vertrekken. We denken aan La Liga en de Champions League."

Hij geeft wel toe dat De Jong, net als de rest van zijn teamgenoten, niet altijd heeft voldaan aan de verwachtingen dit seizoen. "Frenkie heeft goede en minder goede wedstrijden gespeeld, net als het hele team. We hebben consistentie en regelmaat gemist. We moeten allemaal een stap vooruit zetten."

Contractsituatie De Jong

Met een contract dat afloopt in 2026 lijkt het logisch voor Barcelona om deze zomer een verkoop van De Jong te overwegen. De Oranje-international lijkt tevreden in Barcelona, maar twijfelt volgens Spaanse media of de club de juiste koers vaart. Hij wordt onder andere gelinkt aan Paris Saint-Germain, waar sterspeler Kylian Mbappé zijn vertrek zou hebben aangekondigd.