Hoe fit is Branco van den Boomen bij Ajax?

Deze Ajacied houdt als een van de weinigen wél een goed gevoel over aan Bodø-thuis

16 februari om 15:22

Na maanden blessureleed maakte Branco van den Boomen donderdagavond weer zijn rentree voor Ajax. De middenvelder was daarom een van de weinige spelers die een goed gevoel overhield aan het gelijkspel tegen Bodø/Glimt in de donderdagavond. Na afloop deed hij zijn verhaal tegenover het Algemeen Dagblad.

Van den Boomen over zijn terugkeer van een blessure

"Bij mij overheerst wel het positieve gevoel van het tweede gedeelte", aldus Van den Boomen, die ongeveer twintig minuten meespeelde en zag hoe zijn ploeg een 2-0 achterstand omboog naar een 2-2 gelijkspel. "Ik ben blij dat ik weer op het veld sta. Voor mij is het positief, maar we mogen het eerste uur zeker niet vergeten."

Hij vindt echter niet dat Ajax zich hoeft te schamen. "Dat niet, maar we moeten wel in de spiegel kijken." Van den Boomen had in oktober een basisplaats verover bij Ajax, maar raakte geblesseerd aan zijn meniscus tegen Heerenveen. Na een terugslag in de winter sloot hij weer aan bij de groep, waarbij hij zag dat Ajax defensief problemen had en punten verloor door herhaalde fouten.

"De intensiteit was niet hoog genoeg, waardoor zij hun vrije man in het midden konden vinden", legt Van den Boomen uit. "We wilden ze aan één kant houden. Dat lukte niet. Bij de 0-1 stappen we te laat door en spelen ze onder de druk uit. Dat gebeurde te vaak." Desondanks genoot hij van zijn terugkeer. "Ik heb laten zien dat ik terug ben en er ook zin in heb. Ik probeerde het eerst simpel te houden, maar daarna werd ook meer risico gevraagd."

Hoe staat het met de fitheid van Branco van den Boomen?

Komende zondag speelt Ajax wederom in eigen huis, in de competitie tegen NEC. Hoe zit het met de fitheid van Van den Boomen? "We moeten het nog met de fysio's bespreken, maar ik denk dat ik dan 30 tot 45 minuten kan maken. Ik train pas tien dagen met de groep. Er zitten ook weinig dagen tussen de wedstrijden. Spelen op kunstgras heb ik vaker gedaan en dat zie ik volgende week tegen Bodø niet als probleem."