'FC Volendam loopt vergoeding Givairo Read mis na blunder'

Hierdoor hoeft Feyenoord geen vergoeding aan FC Volendam te betalen voor Read

16 februari om 12:54
Laatste update: 16 februari om 14:33

Afgelopen zomer maakte Givairo Read de overstap van FC Volendam naar Feyenoord en maakte tegen AS Roma (1-1) zijn debuut. Naar verluidt loopt FC Volendam een opleidingsvergoeding voor de verdediger mis, zo weet het doorgaans goed geïnformeerde Volendam Inside te melden.

Bij de transfervrije deal tussen FC Volendam en Feyenoord zou de club uit het Vissersdorp recht hebben op een opleidingsvergoeding voor jeugdspelers. Echter is volgens het medium uit bronnen rond beide clubs gebleken dat FC Volendam deze door een blunder zijn misgelopen. 'Voormalig technisch directeur Jasper van Leeuwen heeft deze opleidingsvergoeding echter te laat bij Feyenoord geclaimd', klinkt het. Door deze fout hoeft Feyenoord dit bedrag niet meer naar Volendam over te maken.

Read stroomde in 2017 op vijftienjarige leeftijd uit Zeeburgia de jeugopleiding van FC Volendam binnen. De verdediger maakte een stormachtige ontwikkeling door en mocht in maart 2023 zijn debuut in de hoofdmacht maken. Het bleek bij één optreden voor Volendam, dat het zeventienjarige talent afgelopen zomer kwijtraakte aan Feyenoord. Op 15 februari volgde zijn debuut voor de Rotterdammers, tijdens de tussenronde van de Europa League.