Nieuws

Wie is Ajax-beul Grønbæk, de Deen die twee keer scoorde en rood kreeg bij Bodø?

Wie is Ajax-beul Grønbæk, de Deen die twee keer scoorde en rood kreeg bij Bodø?

22 februari - 20:57 Laatste update: 20:56

Ajax neemt het op tegen FK Bodø/Glimt in de Conference League. Bij de Noren was Grønbæk in Amsterdam nog de grote uitblinker met twee treffers, maar in Noorwegen kreeg hij rood. VoetbalNieuws.nl vertelt je meer over de in Denemarken geboren middenvelder. 

Albert Grønbæk werd op 23 mei 2001 geboren in Denemarken. In 2015 kwam hij bij het Deense AGF te spelen en werd overgenomen van de lokale club Vejlby-Risskov Idrætsklub. De spits tekende een jeugdcontract en maakte in rap tempo een ontwikkeling door. In juli 2020 maakte hij namens het eerste elftal van AGF zijn debuut. In een 3-2 overwinning tegen AaB kwam hij na 71 minuten binnen de lijnen. Na 86 wedstrijden voor de Deense club, waarin hij goed was voor acht doelpunten, maakte hij in 2022 de overstap naar FK Bodø/Glimt. Tot dusver kwam de Deen zeventig keer in actie bij de tegenstander van Ajax in de Conference League. Hierin was de middenvelder goed voor twintig doelpunten en dertien assists.

Met Bodø/Glimt werd Grønbæk dit seizoen kampioen van Noorwegen met negen punten verschil op SK Brann. Het team scoorde aan de lopende band en had een positief doelsaldo van veertig. De Deen was verantwoordelijk voor negen doelpunten en acht assists in de Noorse competitie.

Wat is de contractsituatie van Grønbæk?

Grønbæk staat sinds 2022 onder contract bij Bodø/Glimt. Destijds tekende hij voor vijf seizoenen, maar het contract is tussentijds opgebroken en met een jaar verlengd. Hierdoor ligt de middenvelder tot 31 december 2028 vast bij de Noorse club. Volgens Transfermarkt.nl wordt de waarde van de speler momenteel op tien miljoen euro geschat. Waarschijnlijk zullen clubs echter dieper in de buidel moeten tasten, omdat de speler nog voor lange tijd onder contract staat.

Interlandcarrière Grønbæk

Het talent van de Deense middenvelder werd al vroeg ontdekt. Hij maakte deel uit van Denemarken onder zestien. Hij doorliep verschillende lichtingen, maar zijn meeste interlands speelde hij voor Denemarken onder 21. Hiervoor kwam hij acht keer in actie en wist één keer het net te vinden. Tot dusver is het nog niet tot een interland voor het eerste van Denemarken gekomen.