Done Deal

Witte rook uit Amsterdam: Ajax maakt langverwachte contractverlenging wereldkundig

Witte rook uit Amsterdam: Ajax maakt langverwachte contractverlenging wereldkundig

12 maart - 16:00 Laatste update: 16:05

Het is Ajax eindelijk gelukt het contract van Jorrel Hato open te breken. De Amsterdammers maken wereldkundig dat de tiener zijn contract in Amsterdam met meerdere jaren heeft verlengd. 

De contractverlenging van Hato ging al enige tijd in de lucht. Er was namelijk al een principeakkoord tussen Ajax en de talentvolle verdediger, maar beide partijen moesten het nog over enkele hoofdlijnen akkoord worden. Hato, die op 7 maart zijn achttiende verjaardag mocht vieren, speelde in Amsterdam nog met een tot medio 2025 lopende jeugdcontract.

Hato is door zijn nieuwe contract tot medio 2028 verbonden aan Ajax. De verdediger maakte een stormachtige ontwikkeling door en is inmiddels uitgegroeid tot een sterkhouder in de Johan Cruijf ArenA. Begin februari maakte Hato op zestienjarige leeftijd zijn debuut in de Eredivisie en speelde sindsdien al meer dan 45 wedstrijden voor de hoofdmacht van Ajax. Daarnaast mocht Hato eind november 2023 ook al zijn eerste en enige opwachting in het Nederlands Elftal maken.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!