Nieuws

Dit vindt De Jong van het transfernieuws wat er rondom hem speelt bij FC Barcelona

Dit vindt De Jong van het transfernieuws wat er rondom hem speelt bij FC Barcelona

15 februari - 09:40 Laatste update: 10:26

De geruchten rondom een mogelijk vertrek van Frenkie de Jong bij FC Barcelona steken de laatste dagen meer en meer de kop op. Mundo Deportivo tekende op dat De Catalanen hem voor meer dan honderd miljoen willen verkopen. Zijn contract loopt namelijk medio 2026 af. Wat vindt de middenvelder zelf van het nieuws?

De 26-jarige De Jong heeft enkele maanden geleden een contractvoorstel van FC Barcelona van de hand gedaan. De middenvelder wilde niet bijtekenen en dus schreef de Spaanse krant Mundo Deportivo dat de Barça-leiding de transferwaarde van De Jong nu taxeert op zo'n honderd miljoen euro. Eerder wees hij zelf nog een voorstel van Manchester United af en dus zit Barça in dubio.

In de Spaanse krant SPORT slaat De Jong nu zelf terug. Het medium weet te melden dat hij niet wil vertrekken, maar ook niet wil bijtekenen. 'De Nederlander is niet bereid om aan zijn contract te komen dat hij heeft getekend met uitstel van bedragen die hem zijn beloof. Hij zal ook geen druk accepteren om te vertrekken. Voorlopig wil hij niet vertrekken en wil hij ook niet vernieuwen", aldus SPORT.

Waar vindt De Jong dat de focus moet liggen?

Volgens SPORT is De Jong het beu om constant in de spotlights te staan bij de Blaugrana. De middenvelder heeft geen vertrekwens en hoopt op betere prestaties bij de club. De speculatie die rondom de 26-jarige is ontstaan, zorgt alleen maar voor verwarring. 'Zowel De Jong als zijn entourage zijn het al een beetje beu om in de schijnwerpers te staan ​​voor deze kwestie, terwijl er een grote sportcrisis heerst bij Barça en het logische zou zijn om zich te concentreren op het proberen het seizoen te redden', concludeert het Spaanse medium.