Nieuws

'Fortuna op zoek naar andere Yilmaz-aangever: Van der Water gespot in Leeuwarden'

'Fortuna op zoek naar andere Yilmaz-aangever: Van der Water gespot in Leeuwarden'

30-06-2022 19:44 Laatste update: 21:04

De kans is enorm groot dat Silvester van der Water weer in Nederland gaat voetballen. De balvaardige rechtsbuiten is gesignaleerd bij SC Cambuur Leeuwarden. Hij liep donderdag naar binnen bij het stadion van de Friese club.

Met dat nieuws komt de Leeuwarder Courant donderdag. Van der Water ging in feburari 2021 een Amerikaans avontuur aan bij Orlando City, nadat hij was gaan muiten bij Heracles Almelo. Dat avontuur is van korte duur, aangezien hij nu weer lijkt terug te keren naar de Eredivisie. De strijd ging tussen twee clubs. Naast Cambuur was ook Fortuna Sittard in de race om de handtekening van de aanvaller, die Burak Yilmaz van de voorzetten moest gaan voorzien.

Van der Water heeft nog een contract tot 2023 bij Orlando, waardoor Cambuur met een transfersom over de brug zal moeten komen. Dat zou goed moeten komen, aangezien Bert van den Brink de club laatst van een kapitaalinjectie heeft voorzien. De Friezen zitten krap in de buitenspelers, aangezien Issa Kallon niet wil verlengen en Patrick Joosten is vertrokken