Nieuws

Wat kan Ajax nog verdienen aan prijzengeld in de Conference League?

Wat kan Ajax nog verdienen aan prijzengeld in de Conference League?

23 februari - 15:39 Laatste update: 15:39

Ajax kwalificeerde zich donderdagavond voor de achtste finales van de Conference League. Dat deden de Amsterdammers door na verlenging af te rekenen met het Noorse Bodø/Glimt. Hoeveel verdiende Ajax tot dusver in Europa en hoeveel kan er nog verdiend worden? VoetbalNieuws.nl laat het je weten.

In de eerste seizoenshelft kwam Ajax uit in de Europa League, waar de club al een aardig bedrag bij elkaar speelde. De Amsterdammers verdienden al minimaal 4,95 miljoen euro. Meer weten over hoe dat bedrag tot stand is gekomen? Bekijk dan het artikel in de lees meer-sectie onderaan dit artikel.

Hoeveel kan Ajax nog verdienen in de Conference League?

Met het behalen van de tussenronde van de Conference League verdiende Ajax al een geldbedrag van 300 duizend euro. Door de zege op Bodø/Glimt kwam daar nog eens 600 duizend bovenop. In de achtste finales wacht de Amsterdammers nu een dubbele ontmoeting met het Engelse Aston Villa. Mocht Ajax dat tweeluik weten te winnen, zal de club 1 miljoen euro mogen bijschrijven. Vervolgens levert het bereiken van de halve finale 2 miljoen euro op. Haalt Ajax de finale, verdienen ze in ieder geval 3 miljoen euro. Mochten de Amsterdammers de beker ook in de wacht slepen, komt daar nog eens 2 miljoen euro bovenop. In het gunstigste geval verdient Ajax dus 7,9 miljoen euro in de Conference League.

Prijzengeld Conference League

Kwartfinale: 1 miljoen euro
Halve finale: 2 miljoen euro
Tweede plek: 3 miljoen euro
Winnaar: 5 miljoen euro

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!