Nieuws

Lek als een mandje: dit is het negatieve record dat Ajax dit jaar dreigt te pakken

Lek als een mandje: dit is het negatieve record dat Ajax dit jaar dreigt te pakken

12 februari - 14:27 Laatste update: 16:52

Ajax valt dit seizoen uitermate tegen en dat is vooral te merken op verdedigend gebied. De Amsterdammers dreigen een negatief record te pakken. Welk record is dat en wat er daarvoor gebeuren? VoetbalNieuws.nl legt het uit. 

Dit is het negatieve record dat dreigt voor Ajax

Na 21 speelrondes staat het doelsaldo van Ajax op slechts +10. De seizoenen waarin Ajax bijna honderd keer of zelfs vaker weet te scoren zijn ver weg, maar vooral op verdedigend gebied laat de ploeg veel steken vallen. In 21 wedstrijden vielen er maar liefst 39 tegendoelpunten bij de Amsterdammers: gemiddeld bijna twee per wedstrijd.

In het afgelopen seizoen vielen er 38 tegentreffers voor het gehele seizoen van Ajax en daarmee zijn er nú al meer tegentreffers verwerkt. Met nog dertien wedstrijden te spelen dreigt Ajax een negatief record aan te tikken voor het aantal doelpunten tegen. 

Met het huidige gemiddelde kan Ajax op 63 tegengoals komen en daarmee wordt het negatieve record uit 1959 geëvenaard. In het jaar 2000 vielen er voor het laatst meer dan 50 tegentreffers, in een seizoen dat Ajax vijfde werd. Dit seizoen lijkt in ieder geval de 50 tegentreffers te worden aangetikt. Bij 64 of meer tegengoals is er sprake van een negatief record dat men niet snel zal vergeten. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!