Nieuws

Dit is waarom Babadi zijn contract bij PSV moet verlengen volgens Afellay

Dit is waarom Babadi zijn contract bij PSV moet verlengen volgens Afellay

12 februari - 09:00 Laatste update: 16:45
1

Ibrahim Afellay adviseert Isaac Babadi om zijn contract bij PSV zo snel mogelijk te verlengen. VoetbalNieuws.nl vertelt je waarom de analist vindt dat het talent bij PSV op zijn plek zit.

Al maanden gonst het van de geruchten rond Babadi. PSV heeft hem afgelopen zomer een eerste aanbieding gedaan om zijn verbintenis te verlengen, maar nog altijd is er geen krabbel onder een nieuw contract gezet. Volgens geruchten houden ook Ajax en Feyenoord de situatie van het talent nauwlettend in de gaten.

Waarom adviseert Afellay Babadi om bij PSV te blijven?

Afellay is bij Studio Voetbal van mening dat het voor Babadi het beste is om bij de Eindhovenaren te blijven. "Deze jongen speelt bij een geweldige club, heeft genoeg om voor te spelen. Als hij kijkt naar welke weg Saibari heeft bewandeld en nu ook basisspeler is bij PSV. Hij heeft te maken met een trainer die niet schroomt om jonge jongens voor de leeuwen te gooien", aldus Afellay.

De analist is van mening dat niet het uitblijven van een contractverlenging niet alleen de schuld van Babadi is, maar ook van zijn omgeving. "Dan heb je van die goudzoekers om zo'n jongen heen', vervolgde Afellay zijn relaas. 'Die jongen moet gewoon zijn contract verlengen. Je hoopt dat de omgeving zo'n jongen stimuleert. Op het moment dat hij niet in het eerste elftal speelt, heb je ook Jong PSV, waar hij zich op een goed niveau ook kan ontwikkelen in de KKD."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!