Nieuws

Dit zegt Frimpong over de mogelijke historische titel voor Bayer Leverkusen

Dit zegt Frimpong over de mogelijke historische titel voor Bayer Leverkusen

12 februari - 08:30 Laatste update: 16:44

Jeremie Frimpong kent met zijn Bayer Leverkusen tot dusver een topseizoen. In gesprek met De Telegraaf gaat de Nederlander dieper in op de mogelijk historische titel van zijn club. 

Zaterdag wist Leverkusen met 3-0 te winnen van Bayern München. Frimpong tekende voor het derde doelpunt van de thuisploeg, maar moest tegen Bayern op de bank beginnen. De afgelopen vier duels begon de Nederlander er slechts één keer in de basis bij de Duitse club.  “Het is jammer, maar ik ben een teamspeler. Het is wel Bayern München, dus je moet alles over hebben voor het team”, aldus Frimpong tegen De Telegraaf.

Hoe ziet Frimpong de titelkansen voor Bayer Leverkusen?

Leverkusen staat ongeslagen aan kop in de Bundesliga met vijf punten voorsprong op Bayern München. Frimpong rekent zich nog niet rijk voor de Duitse titel en blijft op zijn hoede voor de achtervolgers. "Dan draven we door en dat kunnen we ons niet veroorloven. Vijf punten is niet genoeg. We hebben nog een lange weg te gaan. We moeten niet opgewonden raken en ons laten afleiden. Er zijn nog zoveel wedstrijden te spelen. Bayern heeft eerder bewezen sterk terug te kunnen komen, dus we moeten alert blijven."

Rol van Frimpong bij het Nederlands elftal

Met acht goals en tien assists vervult de razendsnelle Frimpong dit seizoen een belangrijke rol bij Leverkusen. Toch staat de teller als international pas op één interland voor Oranje. Komende interlandperiode is de laatste kans voor het EK voor spelers om zich bij Koeman in de kijker te spelen. "Ik hoop er weer bij te zijn. Daarvoor moet ik goed blijven presteren bij mijn club", aldus Frimpong.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!