Welke jeugdspelers debuteerden allemaal onder Van 't Schip bij Ajax?

Deze jeugdspelers debuteerden allemaal voor Ajax onder John van 't Schip
18 februari om 13:50
Laatste update: 18 februari om 13:50

Ondanks de vele aankopen die Ajax afgelopen zomer deed, debuteerde er dit seizoen al een hoop spelers voor de Amsterdammers. Onder trainer John van 't Schip maakte drie jeugdspelers hun eerste minuten in de Eredivisie. VoetbalNieuws.nl zet ze voor je op een rij.

Ar'Jany Martha

Ar'Jany Martha was de eerste jeugdspeler die Van 't Schip liet debuteren bij Ajax. De van nature als vleugelaanvaller spelende Martha begon als linksback in de thuiswedstrijd tegen FC Volendam van 2 november 2023. In totaal kwam de 20-jarige Martha acht wedstrijden in actie in de Eredivisie.

Jaydon Banel

Jaydon Banel is de tweede jeugdspeler geweest die zijn debuut voor Ajax heeft gemaakt onder Van 't Schip. De aanvaller kwam op 3 december in het uitduel met NEC binnen de lijnen om Kristian Hlynsson af te lossen. In totaal staat de teller van Banel nu op vier wedstrijden in Ajax-1.

Tristan Gooijer 

Tristan Gooijer is de jeugdspeler die het meest recent debuteerde voor Ajax onder Van 't Schip. Dat deed hij direct in de basis tijdens de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles, op 14 januari 2024. Sinds zijn debuut staat de teller op vier competitiewedstrijden voor Gooijer.

Julian Rijkhoff

Julian Rijkhoff is de eerste winteraankoop in dit rijtje die zijn Ajax-debuut onder Van 't Schip mocht maken. De tiener keerde na een mislukt avontuur bij Borussia Dortmund terug in Amsterdam. Op 15 februari mocht Rijkhoff direct zijn Europese debuut maken voor zijn geliefde club. Tijdens het 2-2 gelijkspel tegen FK Bodø/Glimt kwam de spits in de slotfase binnen de lijnen en liet zich met een te harde omhaal direct zien.