Nieuws

Ziekenboeg loopt leeg: deze PSV'ers zijn weer fit genoeg om te kunnen spelen

Ziekenboeg loopt leeg: deze PSV'ers zijn weer fit genoeg om te kunnen spelen

9 februari - 15:05

De ziekenboeg van PSV begint leeg te lopen. Verschillende spelers komen terug van blessures en zijn weer inzetbaar tijdens de wedstrijd tegen FC Volendam, zo vertelt Peter Bosz tijdens het persmoment. Over welke spelers kan de oefenmeester dit weekend weer een beroep doen? VoetbalNieuws zet het voor je op een rijtje.

Bosz kan in tijdens de uitwedstrijd bij Volendam nog geen beroep doen op Noa Lang en Guus Til. Ondanks dat de blessure van Til relatief meevalt, zal de middenvelder er in Volendam nog niet bij zijn. "Hij is er zondag in ieder geval niet bij", aldus de oefenmeester van de Eindhovenaren. Ook de lang geblesseerde Armel Bella-Kotchap zal niet bij de wedstrijdselectie zitten. Maar op vrijdag keert hij terug naar het speelveld in een officiële wedstrijd. Hij begint bij Jong PSV, dat in Eindhoven de strijd aangaat met FC Emmen. Bella-Kotchap maakte afgelopen dinsdag zijn rentree in een oefenduel tegen Royal Antwerp FC, waar hij al dertig minuten speeltijd kreeg. Naar verwachting zal hij vrijdag waarschijnlijk gedurende 45 minuten in actie komen in de Keuken Kampioen Divisie.

Spelers keren terug na blessure

Een aantal spelers keren weer terug na hun blessures in de wedstrijdselectie. Sergiño Dest is weer fit en heeft vrijdag mee kunnen doen met de groepstraining van PSV. De back viel zaterdag nog uit tijdens het duel met Ajax. Joey Veerman is ook weer van de partij. De 25-jarige middenvelder van de Eindhovenaren miste de afgelopen vijf wedstrijden, maar is nu weer fit genoeg om te spelen en dus wordt hij in de basisopstelling verwacht tegen zijn oude werkgever. “Als Joey fit is, gaat hij spelen. En hij is fit”, aldus Bosz. Ook Malik Tilman en Ricardo Pepi zijn weer inzetbaar.

PSV staat met een voorsprong van tien punten aan kop in de Eredivisie. Ondanks dat het de laatste wedstrijden niet gemakkelijk gaat, blijft de ploeg van Bosz dit seizoen zonder Eredivisie-nederlaag. Ook met het oog op de Champions League is de leeglopende ziekenboeg een fijn gegeven. De Eindhovenaren nemen het in de play-offs van het miljoenenbal op tegen Borussia Dortmund.