Nieuws

PSV in de knock-outfase: dit zijn de belangrijkste data voor de Champions League

PSV in de knock-outfase: dit zijn de belangrijkste data voor de Champions League

12 februari - 11:15 Laatste update: 13 februari - 13:23

PSV overleefde de groepsfase van de Champions Leaue en eindigde in Groep B als nummer twee, achter Arsenal. Voor de Eindhovenaren wacht nu een tweeluik met Borussia Dortmund. Wat zijn de belangrijkste data van dit seizoen van de Champions League die je écht niet mag missen? VoetbalNieuws.nl houdt je op de hoogte.

Het is weer bijna tijd voor de Champions League knock-outfase. Voor het eerst sinds het seizoen 2015/2016 plaatste PSV zich voor de volgende ronde van het miljoenenbal en daarin neemt de ploeg van Peter Bosz het op tegen Borussia Dortmund. Verder zijn er nog wat meer mooie affiches zoals Napoli - FC Barcelona en Inter - Atlético Madrid. Welke data's moet je in de gaten houden?

Programma Champions League

Achtste finales Champions League

13 en 14/20 en 21 februari: op deze dagen worden de heenwedstrijden in de achtste finales van de Champions League afgewerkt.
5 en 6/12 en 13 maart: deze dagen staan in de agenda omcirkeld als de returns voor de laatste zestien overgebleven ploegen.

Op 15 maart vindt de loting voor het restant van de Champions League plaats.

Kwartfinales Champions League

9 en 10 april: begin april barst de kwartfinale van de Champions League los en staan de heenwedstrijden op het programma.
16 en 17 april: een week na de eerste kwartfinales worden de returns in het miljardenbal afgewerkt. 

Halve finales Champions League

30 april en 1 mei: met nog vier ploegen in de race, barst de strijd op een ticket voor de finale eind april en begin mei los.
7 en 8 mei: op deze datums weten we welke ploegen het tegen elkaar op gaan nemen in de finale van de Champions League.

Finale Champions League

1 juniop deze dag wordt de finale van de Champions League gespeeld. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!