Nieuws

Wie is Timothy Derijck, de Belgische verdediger die terugkeert bij ADO Den Haag?

Wie is Timothy Derijck, de Belgische verdediger die terugkeert bij ADO Den Haag?

9 februari - 11:54 Laatste update: 14:05

Timothy Derijck is terug van weggeweest. Vrijdagochtend kondigde ADO Den Haag aan dat de verdediger terugkeert voor een derde termijn bij de club. Wie is Derijck? VoetbalNieuws.nl stelt hem aan je voor.

Derijck zag op 25 mei 1987 het levenslicht in de Belgische plaats Dendermonde. De verdediger doorliep de jeugdopleiding van RSC Anderlecht, dat hem in de zomer van 2005 aan Feyenoord verkocht. Na verhuurperiodes bij NAC Breda en FCV Dender kwam hij in januari 2009 voor het eerst in Den Haag terecht. Daar verdiende hij in anderhalf jaar een toptransfer naar PSV. Met de Eindhovenaren wist Derijck beslag te leggen op de KNVB Beker en de Johan Cruijff Schaal. In seizoen 2013/2014 kwam hij op huurbasis uit voor FC Utrecht, waarna hij weer terugkeerde bij ADO.

Rondreis door België

Na twee seizoenen in Den Haag vertrok de rechtspoot transfervrij naar zijn geboorteland. Daar kwam hij achtereenvolgens uit voor Zulte Waregem, KAA Gent, KV Kortrijk en nog een keer Zulte Waregem. Bij die laatste club werd donderdag zijn contract ontbonden. Daarmee was de weg vrij voor een terugkeer bij ADO, wat de club vrijdag bevestigde. Derijck speelde tot op heden 143 wedstrijden in het Haagse shirt. Hierin maakte hij twaalf doelpunten en leverde hij vijf assists af.