Nieuws

Feyenoord heeft weer een nieuw juichgebaar: naar welke oud-speler was het gericht?

Feyenoord heeft weer een nieuw juichgebaar: naar welke oud-speler was het gericht?

8 februari - 11:25

Lutsharel Geertruida introduceerde gisteren weer een nieuw juichgebaar bij Feyenoord. De verdediger was verantwoordelijk voor de eerste goal in de KNVB Beker tegen AZ en rende daarna richting de camera. Naar welke oud-Feyenoord speler was dit gebaar gericht? VoetbalNieuws.nl geeft antwoord.

Wat deed Lutsharel Geertruida na zijn goal?

Feyenoord speelde voor de tweede keer in drie dagen tegen AZ. Ook in de KNVB Beker waren de Rotterdammers te sterk voor de Alkmaarders, maar na afloop ging het niet alleen over de overwinning. Bij Feyenoord vielen wederom twee spelers uit met een blessure, maar ook was er een interessant juichgebaar. Na een mislukt schot van Dávid Hancko was Lutsharel Geertruida er als de kippen bij en kopte bij de tweede paal de bal langs Mathew Ryan. Na de openingstreffer rende de gelegenheids-aanvoerder richting de camera en maakte daarbij een gebaar met zijn handen. Geertruida deed zijn linker hand over zijn ogen en zijn rechterhand over zijn oor. 

Aan wie was het gebaar gericht?

Het was niet voor niets dat Lutsharel Geertruida dat gebaar maakte. Met hem deden ook Calvin Stengs en Quinten Timber mee aan de celebration. Echter is het juichgebaar er een van een oud-teamgenoot. Javairo Dilrosun vertrok in het winterse transferwindow richting de Mexicaanse zon om daar te gaan spelen voor CF America. De buitenspeler van Feyenoord vierde zijn goals altijd op die manier en zo namen Geertruida, Stengs en Timber passend afscheid van hun vertrokken teamgenoot. Na afloop reageerde Dilrosun ook vol lof.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!