Nieuws

Feyenoord kan helpen: waarom moet Ajax hopen op Rotterdamse bekerwinst?

Feyenoord kan helpen: waarom moet Ajax hopen op Rotterdamse bekerwinst?

29 februari - 09:25 Laatste update: 8 april - 13:45

Als Feyenoord het in de bekerfinale opneemt tegen NEC, dan kan het op steun uit onverwachtse hoek rekenen. Ajax heeft namelijk mogelijk baat bij een bekerwinst van de eeuwige rivaal. Hoe dat precies zit, legt VoetbalNieuws voor je uit! 

Ajax

Ajax staat na afslachting in De Kuip (6-0) op dit moment op de zesde plaats in de Eredivisie. Normaal gesproken gaat de ploeg die op de zesde plaats eindigt de play-offs in voor een plekje in de voorronde van de Conference League. Wanneer Feyenoord in de top-drie eindigt en de beker wint, gaan de Rotterdammers via de competitie de Champions League in. Daarmee komt het Europa League-ticket voor de bekerwinnaar beschikbaar voor de nummer vier van de Eredivisie en schuift het voorrondeticket voor de Europa League door naar de nummer vijf, in dit geval is dat NEC. Wanneer Feyenoord de beker wint zal Ajax, indien het dit seizoen nog als vijfde weet af te sluiten, de play-offs ontlopen. Het punt met de bekerfinalist bedraagt slechts één punt.

AZ

AZ heeft momenteel zeven punten meer dan Ajax en bezet de vierde plaats. In de kwartfinales van de KNVB Beker werd AZ nog door Feyenoord uitgeschakeld. De club zal toch hopen dat de Rotterdammers nu het bekertoernooi winnend zulllen afsluiten. Een vierde of vijfde plek is voor AZ dit seizoen immers realistisch en zou in beide gevallen een beter Europees ticket opleveren.

Sparta

Ook de nummer negen van de Eredivisie ziet Feyenoord graag de beker winnen. In het scenario dat de Rotterdammers zegevieren en in de top-drie eindigen, zullen namelijk niet de nummers vijf tot en met acht, maar zes tot en met negen in de play-offs strijden om het laatste Europese ticket. Op dit moment staat Sparta op die positie, waardoor ze mogelijk moeten juichen voor de stadsgenoot.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!