Nieuws

Meer nieuws over blessureleed Lang: komt het EK in gevaar voor de PSV'er?

Meer nieuws over blessureleed Lang: komt het EK in gevaar voor de PSV'er?

7 februari - 16:15 Laatste update: 16:44

PSV'er Noa Lang wordt dit seizoen geplaagd door blessures en voormalig voeballer Andy van der Meijde zegt meer te weten. Begin oktober viel de buitenspeler uit met een hamstringblessure waardoor hij dertien wedstrijden moest missen, maar dezelfde blessure speelt sinds eind januari weer parten. VoetbalNieuws.nl zet de uitspraken van de voormalige Ajax-buitenspeler voor je op een rij.

Wat voor blessure heeft Lang?

In Bij Andy in de Auto beweert Van der Meijde te weten met welke blessure de vleugelspeler te maken heeft en ook hoe lang zijn club PSV hem moet missen. Volgens de oud-Ajacied heeft Lang te maken met een ernstige blessure. "Die heeft waarschijnlijk heel zijn hamstring afgescheurd", steekt Van der Meijde van wal. Deze uitspraak doet hij in de aflevering van zijn programma met Excelsior-aanvaller Couhaib Driouech. Die aflevering is opgenomen voor het sluiten van de afgelopen transferperiode en dus komt het onderwerp aan bod. 

Hoe lang is Lang uitgeschakeld? 

PSV zelf wil voorlopig geen tijdsduur op de blessure van Lang plakken. Het Eindhovens Dagblad spreekt van een afwezigheid van 'een hele tijd'. Volgens Van der Meijde ligt de rechtspoot er voor de rest van het seizoen uit. "Het is niet alsof hij binnen twee of drie weken weer terug is", zegt hij. De oud-voetballer geeft niet aan waar hij deze informatie vandaan heeft. Wanneer Driouech aangeeft de blessure vervelend te vinden voor Lang, wil Van der Meijde daar niets van weten. "De een zijn dood is de ander zijn brood. Zo is het nu eenmaal. PSV moet door, ze moeten buitenspelers hebben." Uiteindelijk ging een mogelijke transfer voor Driouech niet door, waardoor hij in ieder geval tot het einde van het seizoen bij Excelsior speelt. 

Het Eindhovens Dagblad kwam met een update over het nieuws van Lang. De buitenspeler hoeft nog niet te vrezen voor zijn EK-deelname, volgens de krant staat dat nog niet op de toch. 'In de eindfase van dit seizoen hoopt hij terug te kunnen keren bij de selectie', aldus het ED. 'PSV speelt in mei bijvoorbeeld nog drie wedstrijden, op 5, 12 en 19 mei. Als hij dan weer wedstrijdfit is, kan Lang waarschijnlijk ook nog de sprong naar het EK maken en heeft bondscoach Ronald Koeman alsnog de beschikking over de 24-jarige aanvaller.'