Nieuws

Terugkeer lonkt: dit is wanneer Ajax weer hoopt te beschikken over Van den Boomen

Terugkeer lonkt: dit is wanneer Ajax weer hoopt te beschikken over Van den Boomen

6 februari - 18:27 Laatste update: 18:59

Ajax lijkt spoedig weer te kunnen beschikken over Branco van den Boomen. De middenvelder staat al langdurig buitenspel en kwam tijdens de tweede seizoenshelft nog niet in actie. Nu blijkt dat John van 't Schip binnenkort weer kan beschikken over Van den Boomen, zo weet Voetbal International dinsdagavond te melden.  

Het medium brengt naar buiten dat Van den Boomen deze week nieuwe stappen zet richting zijn terugkeer bij Ajax. 'De middenvelder sluit een dezer dagen aan bij de groepstraining', zo klinkt het. Volgens VI is het dan ook de bedoeling dat de zomeraanwinst weer volledig zal gaan meetrainen. De hoop dat Van 't Schip de middenvelder spoedig weer kan opnemen in zijn wedstrijdselectie, is in Amsterdam groot.

Van den Boomen raakte op 5 november tijdens de thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen (4-1) geblesseerd aan zijn knie en moest vervolgens onder het mes. De middenvelder kwam afgelopen zomer transfervrij over van Toulouse en kwam al vijftien keer in actie voor Ajax. Daarin was hij goed voor twee doelpunten en één assist.

Voor Ajax staat deze maand het tweeluik tegen FK Bodø/Glimt op het programma. De Amsterdammers ontvangen op 15 februari de Noorse topclub, waarna het op 22 februari de return zal spelen. Vervolgens wacht op 25 februari nog eens een uitwedstrijd tegen AZ.