Breaking news

Bijzonder mooie opsteker: Arsenal voegt Timber toe aan Champions League-selectie

Bijzonder mooie opsteker: Arsenal voegt Timber toe aan Champions League-selectie

6 februari - 17:36 Laatste update: 20:56

Jurriën Timber maakt onderdeel uit van de spelerslijst die Arsenal heeft ingedient voor het restant van het Champions League-seizoen. Dat is een flinke opsteker voor de Nederlander, die begin deze voetbaljaargang een zware knieblessure opliep.

Dat Timber bezig is aan zijn herstel bij Arsenal is bekend. De Oranje-international verscheen onlangs nog op hoopvolle trainingsbeelden en Michael Arteta ging eind januari nog in op het herstelproces van de verdediger. "Op dit moment doet hij nog lang niet mee, dat is de realiteit", klonk het toen. Toch lijkt een rentree er door de Champions League-selectie van The Gunners er dit seizoen van te kunnen komen.

Timber liep zijn knieblessure op in de eerste wedstrijd in de Premier League die hij voor Arsenal speelde. Dat was een flinke klap voor de verdediger, die een week daarvoor nog tot man van de wedstrijd werd verkozen van het duel met Manchester City om de Community Shield. Een kleine zes maanden later ziet het er voor de voormalig Ajacied een stuk rooskleuriger uit.

Of Timber eventueel al in het komende Europese tweeluik in actie kan komen voor Arsenal, is zeker niet aannemelijk. Op 21 februari en 12 maart staan de wedstrijden tegen FC Porto in de Champions League op het programma. Mochten de Londenaren die ronde overleven, dan wordt ook de kans op de eerste CL-minuten in het shirt van Arsenal groter voor Timber.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!