Breaking news

Arnesen legt taken bij Feyenoord neer wegens gezondheidsredenen

Arnesen legt taken bij Feyenoord neer wegens gezondheidsredenen

30-06-2022 16:08 Laatste update: 16:16
2

Frank Arnesen stopt voorlopig als technisch directeur bij Feyenoord. De Deense bestuurder van de Rotterdammers kampt met gezondheidsproblemen en heeft in onderling overleg met de clubleiding besloten voorlopig zijn taken neer te leggen.

Na overleg met de clubleiding is besloten dat dit voorlopig de beste oplossing is, zo schrijft Feyenoord op de clubsite. De afwezigheid van Arnesen wordt intern opgevangen. "De fysieke gesteldheid van Frank laat het niet toe om de zeker op dit moment veeleisende taken die horen bij de functie van technisch directeur met volle overgave uit te kunnen voeren", reageert algemeen directeur Dennis te Kloese via het clubkanaal. 

Essentieel is dat Arnesen 'rust pakt', zodat zijn focus compleet op het herstel komt te liggen. "Franks gezondheid is het allerbelangrijkste. We hopen daarom dat hij zo snel mogelijk weer de oude is. De komende periode gaan we op voetbaltechnisch gebied door op de al ingeslagen weg. Het afgelopen anderhalf jaar heeft Frank met behulp van het scoutingsteam een stevig fundament gelegd op basis waarvan we verder kunnen en willen bouwen."

Sinds de Deense bestuurder in Rotterdam neerstreek werden er enkele fraaie transfers bewerkstelligd. Onder meer de komst van Frederik Aursnes, Gernot Trauner en Cyriel Dessers bleken een schot in de roos. Daarnaast wisten diverse spelers zich uitstekend te ontwikkelen. Onder andere Onur Kökcü, Tyrell Malacia en Marcos Senesi voetbalden zich in de kijker van Europese topclubs.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!