Wat zegt Deco over het transferbeleid van FC Barcelona en Frenkie de Jong?

Wat zegt Deco over het transferbeleid van FC Barcelona en Frenkie de Jong?
5 februari om 14:05

FC Barcelona wil Frenkie de Jong niet verkopen. Deco, de sportief directeur van Barça, ging in een uitgebreid interview in op het transferbeleid van de club en ook de mogelijke verkoop van de Nederlandse middenvelder. Net als andere spelers wil FC Barcelona De Jong dus behouden.

Wat zegt Deco over het transferbeleid van FC Barcelona?

Anderson Luis de Souza, ook wel bekend onder de voetbalnaam Deco, is sinds augustus 2023 actief bij FC Barcelona als sportief directeur. In een interview met de Spaanse krant La Vanguardia besprak hij zijn ingeslagen koers. Zo is hij meer dan tevreden over de huidige selectie, maar is er een andere reden dat het dit seizoen nog niet loopt voor de club. 'Blessures hebben alleen hun tol geëist', zegt hij. 

Xavi heeft volgens Deco dus een selectie die meer dan capabel is om te acteren op een hoog niveau. De sportief directeur wilde wel nog graag Ousmane Dembéle verkopen, maar daar stak de trainer van Barça een stokje voor. 'Het klopt dat Xavi Ousmane Dembélé niet wilde verkopen en hij wilde ook niet dat Sergio Busquets zou vertrekken, maar tegenover hun vertrek staat de komst van Ilkay Gündogan, João Cancelo en João Félix. We hebben geen transfersommen voor hen betaald. Iñigo Martinez en Oriol Romeu zijn ook nieuw en zij zorgen voor balans in het team. We hebben alleen geen twee maanden achter elkaar met dezelfde ploeg kunnen spelen. Als je dan in meerdere competities uitkomt, dan wordt de groep snel kleiner.'

Wel proeft Deco een soort nostalgie bij de trouwe fans van FC Barcelona. Zij willen graag de grote sterren naar de Blaugrana trekken, maar de Portugees vindt dat de tijden zijn verandert. 'Ik krijg soms het idee dat nostalgie een grote rol blijft spelen. Ik zou dolgraag een Ronaldinho, Samuel Eto'o of een Deco naar Barcelona halen. Maar die zijn er niet of anders niet op de markt. Tijden veranderen, het voetbal verandert. In deze tijd had ik niet onder dezelfde omstandigheden voor Barcelona kunnen tekenen. In het verleden waren Real Madrid en Manchester United de concurrenten van Barça qua transfers. Dat zijn er nu veel meer.'

Wat zegt Deco over Frenkie de Jong?

Er is altijd veel interesse voor Frenkie de Jong. Manchester United en Erik ten Hag wilde zich graag versterken met de middenvelder, maar FC Barcelona hield voet bij stuk. Onder geen enkele omstandigheid mag De Jong worden verkocht en Deco had daar zo zijn redenen voor. 'Het plan is om komende zomer geen enkele speler te verkopen en er één of twee spelers bij te halen. Als we toch iemand verkopen, dan zal dat geen sleutelspeler zijn', aldus de sportief directeur over De Jong. Ook Ronald Araújo moet kosten wat kost bij de club gehouden worden. 'Mijn droom is om een Barcelona neer te zetten als in de stijl van het Barça van Johan Cruijff in de jaren negentig of het AC Milan van Frank Rijkaard en Ruud Gullit', besluit hij.