Nieuws

Legendes strijden tegen elkaar: dit is het WK voor spelers boven de 35 jaar

Legendes strijden tegen elkaar: dit is het WK voor spelers boven de 35 jaar

5 februari - 13:30 Laatste update: 13:53

Komende zomer zullen alle ogen gericht zijn op Duitsland, daar wordt namelijk het EK afgewerkt. Toch zal er ook een WK zijn, namelijk het Wereldkampioenschap voetbal voor spelers boven de 35. Veel legendes zullen meedoen, maar wat houdt het toernooi in en welke sterren doen er mee? VoetbalNieuws legt het aan je uit.

Wat is het WK voor spelers boven de 35?

In Engeland zal volgens de Daily Mail komende zomer het WK voetbal voor spelers boven de 35 georganiseerd worden. Het zal de eerste keer zijn dat er zo'n toernooi georganiseerd wordt. De Elite Players Group, ook wel de EPG genoemd, zal het toernooi organiseren. Niet iedere speler van boven de 35 kan uitkomen op het toernooi. Er moeten tenminste honderd interlands achter je naam staan, of minimaal één WK-deelname. De aanvoerders van de landen die meedoen zijn ook al bekend namelijk: Michel Salgado (Spanje), Steve McMannaman (Engeland), Esteban Cambiasso (Argentinië), Emerson (Brazilië), Diego Lugano (Uruguay), Christian Karembeu (Frankrijk), Marco Materazzi (Italië) en Kevin Kuranyi (Duitsland). Al deze spelers zijn ook lid van de EPG.

De wedstrijden op het toernooi zullen 35 minuten duren met een rust ertussen van een kwartier. Er zal geen verlenging zijn als de wedstrijd in een gelijkspel eindigt en dus zullen er meteen strafschoppen worden genomen. Vanaf het eerste moment is er een knock-out systeem, dus één keer verliezen en je ligt eruit. Net als bij 'normale' voetbalwedstrijden zullen er elf spelers op het veld staan, al moeten de wedstrijden wel gespeeld worden op gras.

Welke spelers doen er mee?

De verschillende aanvoerders van de deelnemende landen zijn al bekend en ook steeds meer andere spelers komen naar voren. Er zijn nog geen definitieve selecties, al hebben sommige aanvoerders al een paar namen laten vallen. Zo weet de Spaanse krant AS te melden dat: Kaka, Cafu en Rivaldo bij Brazilië zullen meedoen en Pablo Zabaleta, Maxi Rodríguez en Javier Zanetti voor Argentinië. Michel Salgado, de aanvoerder van Spanje, heeft laten weten dat David Villa, Fernando Morientes, Joan Capdevila en Gaizka Mendieta ja hebben gezegd, terwijl Joaquín en Carles Puyol nog een vraagteken zijn. Volgens de Daily Mail zijn Ronaldinho en Fabio Cannavaro ook in voor het toernooi, terwijl Thierry Henry, Marcel Desailly, Francesco Totti, Mesut Özil en Diego Forlan op de lijstjes staan om mee te doen.

Wanneer vindt het toernooi plaats?

Er zullen zeven wedstrijden gespeeld worden aan het begin van juni. De Engelse media weet te melden dat de Elite Players Group met verschillende Premier League-clubs aan het praten is over een stadion, maar een locatie is er nog niet gevonden. Tijdens één week moeten alle wedstrijden in hetzelfde stadion gespeeld worden. De precieze datum van wanneer het toernooi start en wanneer de finale plaatsvindt is dus nog onduidelijk.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!