Opstellingen

Opstelling: Van 't Schip kiest voor verrassing op linksachter, debuut voor Hendo

Opstelling: Van 't Schip kiest voor verrassing op linksachter, debuut voor Hendo

3 februari - 18:14 Laatste update: 18:48

John van 't Schip laat Jordan Henderson debuteren tegen PSV en kiest voor een nieuwe naam als linksachter. In de opstelling van de Ajax-oefenmeester keren ook Josip Sutalo en Steven Bergwijn terug van een blessure. Om 20.00 uur trappen de Amsterdammers in de eigen Johan Cruijff ArenA af tegen de nog ongeslagen koploper uit Eindhoven.

Voor de wedstrijd tegen PSV kiest Van 't Schip voor Diant Ramaj onder de lat. De trainer heeft in zijn achterhoede wel een verrassing in petto. Devyne Rensch speelde dit seizoen al als rechtback en centrale verdediger, maar tegen de Eindhovenaren zal hij als linksback spelen. Als rechtsback kiest de oefenmeester voor Tristan Gooijer, die tegen Heracles zijn basisdebuut maakte voor de Amsterdammers. Sutalo is na zijn blessure weer terug en zal met Jorrel Hato het centrale duo vormen.

Op het middenveld zijn alle ogen gericht op Henderson. De 81-voudig international van Engeland maakt zijn debuut tegen PSV. Benjamin Tahirovic verdwijnt hierdoor uit de basiself. Kenneth Taylor en Kristian Hlynsson completeren het middenveld van de club uit Amsterdam. 

Voorin heeft Van 't Schip weer de beschikking over Steven Bergwijn. De aanvoerder miste het duel tegen Heracles, maar speelt tegen zijn oude ploeg op de linkerflank. De andere aanvallers zijn Steven Berghuis en Brian Brobbey. De spits verkeert in absolute topvorm en zal ook tegen PSV het net proberen te vinden.

Opstelling Ajax: Ramaj, Rensch, Sutalo, Hato, Gooijer; Henderson, Taylor, Hlynsson; Bergwijn, Brobbey en Berghuis.