Breaking news

Overmars noemt Mislintat-deal 'bizar': 'Ik dacht g*dver, wat halen ze in huis?'

Overmars noemt Mislintat-deal 'bizar': 'Ik dacht g*dver, wat halen ze in huis?'

2 februari - 19:15

Marc Overmars was verbaasd over de snelle manier waarop Ajax afgelopen zomer Gaston Ávila overnam van Royal Antwerp. De voormalig technisch directeur van de Amsterdammers vervulde op dat moment dezelfde rol in België en maakte de deal met gemengde gevoelens rond. De handelswijze van Sven Mislintat liet hem met enorm veel vragen achter.

"Heel bizar. Heel bizar", vertelt Overmars in een uitgebreid interview met de NOS, waarin ook duidelijk werd dat Ajax hem na zijn vertrek wegens seksueel grensoverschrijdend gedrag tweemaal terugvroeg. "Ik zei tegen mijn collega: 'Ik wil me er een beetje buiten houden. Doe jij maar het contact met de mensen die op kantoor zitten, de afwikkeling enzovoorts'. Ik heb Mislintat één berichtje gestuurd. Het was de snelste deal ooit. Maar voor mij was het ook moeilijk, omdat ik dacht: godver, wat halen ze in huis?"

Overmars twijfelde of de Argentijn wel goed bij Ajax zou passen. "Hij stond zelf ook in dubio", legt hij uit. "Hij was een speler die in de spelersgroep echt geliefd was. Je moet iets verkopen aan de club waar je van houdt. Bij Ávila dacht ik: hij is niet een typische Ajax-speler."

Uiteindelijk betaalde Ajax maar liefst 14,5 miljoen euro voor Ávila, die tot op de dag van vandaag nog steeds enorm tegenvalt. "Ja. Dat is de som die aan Ajax is voorgelegd. Vervolgens beslist Mislintat of dat bedrag voor Ávila moet worden betaald. Het is niet Marc Overmars die dat beslist."