Zo veel transfers vonden er dit jaar in de Eredivisie en op Deadline Day plaats

KNVB deelt transfermarktinfo: meer dan vorig seizoen, vijftig op Deadline Day
2 februari om 10:02
Laatste update: 2 februari om 10:15

De KNVB heeft informatie over de winterse transferperiode gedeeld. Tijdens de Deadline Day van de Nederlandse transfermarkt vonden er maar liefst vijftig deals plaats. In totaal vonden er deze transferwindow meer transfers plaats dan een jaar eerder, zo brengt de voetbalbond vrijdagochtend naar buiten. 

De transfer van Sylla Sow van Go Ahead Eagles naar NEC was de laatste geregistreerde transfers in de Eredivisie. In de absolute slotfase van de winterse transferperiode maakte de club de deal rond de aanvaller nog wereldkundig. In totaal kwam de teller van transfers door de clubs op 171 te staan. Dat is vier meer dan een jaar geleden.

Van de 171 transfers kwamen er 61 spelers vanuit het buitenland naar Nederland, waar er 68 spelers juist in een ander land hun geluk gingen beproeven. Binnen de landsgrenzen vonden er 42 transfers plaats. De KNVB bestempelt de transfer van Jordan Henderson naar Ajax, die overkwam van Al-Ettifaq, de meest opvallendste. Ondanks dat de transfer nog wereldkundig moet worden gemaakt, benoemd de KNVB de aankomende transfer van Feyenoord-aanvaller Javeiro Dilrosun naar Club America wel al.

Dit was het spektakel tijdens Deadline Day in Nederland!