Zo verloopt de tranfersoap tussen Couhaib Driouech en PSV en Feyenoord tot dusver

Zo verloopt de transfersoap tussen Couhaib Driouech, PSV en Feyenoord tot dusver

1 februari om 17:10
Laatste update: 1 februari om 17:13

Couhaib Driouech is de hoofdrolspeler in een ware transfersoap. De aanvaller staat in de nadrukkelijke belangstelling van PSV en Feyenoord, maar Excelsior vraagt de hoofdprijs voor de jeugdinternational van Marokkko. Hoe verlopen de onderhandelingen tot dusver? VoetbalNieuws.nl vertelt het je.

Wanneer meldde PSV zich bij Excelsior voor Driouech?

Op 29 januari berichtte het Eindhovens Dagblad voor het eerst over de interesse van PSV in Driouech. De Eindhovenaren zochten door de blessure van Noa Lang en het vertrek van Yorbe Vertessen naar Union Berlin een extra optie voor in de voorhoede. In eerste instantie werd een bedrag van ongeveer vijf miljoen euro gevraagd door Excelsior en leek een deal met PSV afgeketst.

De Eindhovenaren toonden belangstelling voor Arnaut Danjuma, maar eigenaar Villareal en huurder Everton hadden geen interesse om de Nederlander te laten gaan. Million Manhoef was de volgende optie voor de club uit Eindhoven, maar ook die interesse bleek van zeer korte duur te zijn. PSV liet de interesse in Drouech daarom niet varen. De club deed bij Excelsior een eerste bod, maar beide ploegen kwamen nog niet tot een akkoord. Driouech moet de duurste uitgaande transfer ooit worden van de Kralingers. Op dit moment is dat Thijs Dallinga met 2,5 miljoen euro.

Ook Feyenoord in de markt voor Driouech

Op woensdag 31 januari meldde Voetbal International dat naast PSV ook Feyenoord interesse heeft in de aanvaller. De Rotterdammers leken lange tijd met Luciano Rodriguez aan de haal te gaan, maar lijken af te haken voor de Urugyaan. De club uit Rotterdam-Zuid kan de onderhandelingen niet voor de transferdeadline van donderdagnacht afronden, zocht zodoende verder en kwam bij Driouech uit. Volgens 1908.nl is de regerend landskampioen echter alleen concreet voor Bryan Gil van Tottenham Hotspur. Het ziet er voorlopig dus daar uit dat PSV met Driouech aan de haal gaat. Niet veel later meldt dit medium dat Feyenoord alsnog een formeel bod heeft gedaan bij de Kralingers.

Hoe verlopen de onderhandelingen tussen Driouech en PSV?

Maandag, 17.52 uur: ED meldt de interesse van PSV in Driouech.

Dinsdag, 20.07 uur: Het ED tweet dat PSV en Excelsior met elkaar in gesprek zijn. Driouech wil de overstap maken, maar de clubs lijken ver uit elkaar te liggen als het gaat om de transfersom.

Woensdag, 19.07 uur: In de omgeving van Driouech is er nog altijd geloof dat een deal tussen PSV en Excelsior kan lukken. Maar er is nog geen akkoord gemeld. De tijd dringt.

Woensdag, 22.59 uur: VI meldt dat Feyenoord gaat doorschakelen nu de transfer van Luciano Rodríguez een lastig verhaal wordt. De kampioen zou in gesprek zijn met Excelsior over Driouech.

Donderdag (Deadline Day), 11.17 uur: PSV maakt de meeste kans op de komst van Driouech, aldus VI. Op de achtergrond praat ook Feyenoord nog steeds met Excelsior. 

Donderdag (Deadline Day), 12.03 uur: VI laat weten dat de deal tussen PSV en Excelsior rond lijkt te komen. Het zou gaan om een transfer van vier miljoen plus bonussen.

Donderdag (Deadline Day), 14.15 uur: ED meldt dat de prijs voor PSV geen obstakel is, maar dat Excelsior eerst een vervanger voor Driouech wil aantrekken.

Donderdag (Deadline Day), 14.30 uur: Volgens 1908.nl is Feyenoord alleen concreet voor Bryan Gil en nog niet voor Driouech. Excelsior zou Leo Sauer willen huren, maar Feyenoord wil de jonge Slowaak pas laten vertrekken als hij zijn contract heeft verlengd

Donderdag (Deadline Day), 17:04 uur: Feyenoord doet volgens 1908.nl formeel een bod bij Excelsior.