Breaking news

Ajax lijkt toch vaart te krijgen achter transfer: 'Keuring op Deadline Day'

Ajax lijkt toch vaart te krijgen achter transfer: 'Keuring op Deadline Day'

1 februari - 09:25 Laatste update: 09:25

Ajax lijkt Julian Rijkhof toch nog voor het einde van het transferwindow binnen te hebben. De Amsterdammers gaan de spits op Transfer Deadline Day keuren en daarmee lijkt een transfer dichterbij dan ooit. De RVC van Ajax houdt de deal op dit moment af.

Volgens De Telegraaf is de transfer van Julian Rijkhof naar Ajax dichterbij dan ooit. 'Dortmund en Ajax naderen overeenstemming over de transfersom van anderhalf miljoen euro en bonussen, de speler is akkoord over een verbintenis voor 4,5 jaar en Rijkhoff moet de medische keuring nog ondergaan. De Rijkhoff-deal was een principekwestie voor de commissarissen, van wie Cees van Oevelen, Annette Mosman en Georgette Schlick afgelopen zomer toestonden dat Sven Mislintat 115 miljoen euro uitgaf aan twaalf vooral niet-Ajax-waardige spelers. Daarom gold nu: eerst eruit, dan erin.'

Op Transfer Deadline Day zelf wordt de spits medisch gekeurd door zijn oude club, zo weet de krant. 'Aan het begin van donderdagmiddag meldt Rijkhoff zich op De Toekomst en in het UMC om lichamelijk te worden onderzocht.' Mocht hij die keuring goed doorkomen dan lijkt er niets meer in de weg te staan. Rijkhof was al eerder bij Ajax actief als jeugdspeler, maar vertrok toen naar Borussia Dortmund.

Dat Ajax nu snel handelt in de transfer van Rijkhof heeft te maken met andere transfers. 'Omdat er serieuze kapers op de kust waren en er beweging lijkt rond Jorge Sanchez, Francisco Conceiçao en Anass Salah-Edinne, voor wie FC Twente aanklopte, besloot Ajax de Rijkhoff-deal nu alsnog rond proberen te maken', aldus De Telegraaf.