Done Deal

Kassa rinkelt in Nijmegen: NEC-smaakmaker Mattsson gaat in Champions League spelen

Kassa rinkelt in Nijmegen: NEC-smaakmaker Mattsson gaat in Champions League spelen

1 februari - 16:05

NEC is smaakmaker Magnus Mattsson kwijt. De aanvallende middenvelder keert voor vijf miljoen euro terug naar Denemarken en mag met FC Kopenhagen gaan spelen in de Champions League. De Nijmegenaren hebben met de uitgaande transfer het clubrecord verbroken. 

Een vertrek van Mattsson uit De Goffert ging in de slotfase van de winterse transfer al enige tijd in de lucht. Met zijn acties in de Eredivisie stal de Deen vaak de show. In negentien wedstrijden was de aanvallende middenvelder goed voor elf doelpunten en vier assists. NEC wilde bij eerdere aanbiedingen uit Kopenhagen niet toehappen, maar ging uiteindelijk toch akkoord met een verkoop van Mattsson. Naar verluidt levert de smaakmaker, inclusief bonussen, ruim vijf miljoen euro op, waarmee het clubrecord van 3,3 miljoen euro voor Björn Vleminckx uit 2011 verbroken is.

Woensdagavond was Mattson al afgereisd naar zijn nieuwe werkgever, om zijn medische keuring op tijd af te kunnen werken. Met Kopenhagen is Mattsson actief in de achtste finales van de Champions League. Hier wacht een tweeluik met titelverdediger Manchester City. Mattsson speelde sinds de zomer van 2021 voor NEC en was in totaal goed voor 21 assists en acht doelpunten in 78 wedstrijden.