Manhoef van het lijstje: welke transfers spelen er momenteel allemaal rondom PSV?

Manhoef van het lijstje: welke transfers spelen er momenteel allemaal rondom PSV?

1 februari om 07:40
Laatste update: 1 februari om 07:40

Het is Transfer Deadline Day en dat betekent dat de tijd gaat dringen voor transfers! Ook in Nederland worden er nog veel wisselingen verwacht, vooral bij PSV. Welke transfers spelen er op dit moment? VoetbalNieuws vertelt het je!

Peter Bosz heeft dit seizoen vooralsnog geen klagen. De coach van PSV heeft veel aanvallers van de buitencategorie, maar in de defensie is dat toch even anders. Met Olivier Boscagli en André Ramalho heeft hij een aardig centraal duo, maar daarachter zit toch niet zoveel. Armel Bella-Kotchap wordt dit seizoen gehuurd van Southampton, maar is sinds zijn komst al geblesseerd. Daarom wil PSV een extra centrale verdediger halen.

Jeremiah St. Juste

Jeremiah St. Juste werd eerder deze week aan de Eindhovenaren gelinkt. PSV zou hem de rest van het seizoen willen huren. Sporting Portugal, zijn huidige werkgever, eist een verplichte koopoptie van tien miljoen euro. Het contract van de oud-Feyenoorder loopt in Lissabon nog tot medio 2026, waardoor Sporting CP hem niet makkelijk wil laten gaan. St. Juste kwam in de eerste seizoenshelft tot slechts vier optredens in de Portugese competitie en in geen van zijn wedstrijden maakte hij de negentig minuten vol.

Thijmen Blokzijl

Een andere verdediger voor wie PSV in de markt zou zijn, is Thijmen Blokzijl. De 18-jarige verdediger van FC Groningen moet de concurrentiestrijd aangaan met André Ramalho, maar de vraag is of de Trots van het Noorden mee zal werken aan een vertrek. De Eindhovenaren hebben naar verluidt vijf ton over voor Blokzijl, maar dat bod is resoluut van tafel geveegd. Door de financiële beperkingen van FC Groningen wil de club wel praten over een mogelijke overgang van de jongste debutant uit de geschiedenis van de club. Mocht PSV zich bedenken en dus terugkomen dan staat de optie nog altijd open.

Thijmen Blokzijl in het shirt van FC Groningen.
Thijmen Blokzijl in het shirt van FC Groningen.

Couhaib Driouech

Noa Lang ligt weer uit de roulatie en Yorbe Vertessen is hard op weg naar Union Berlin. PSV wil dus nog graag een buitenspeler toevoegen aan de selectie en is daarvoor uitgekomen bij Excelsior. Smaakmaker Driouech moet per direct de overstap naar Eindhoven maken, maar het hoge prijskaartje van de Rotterdammers gooit vooralsnog roet in het eten. Excelsior wil maar liefst vijf miljoen euro zien, iets wat PSV niet wil betalen. Voor de Eindhovenaren is het maximum iets meer dan drie miljoen euro. Echter zal er op Deadline Day een verwoede strijd losbarsten rond de handtekening van Driouech, want ook Feyenoord wil zich graag versterken met de vleugelaanvaller. Welke club trekt er aan het lagste eind?

Yorbe Vertessen

De enige uitgaande transfer die speelt in Eindhoven is die van Yorbe Vertessen. De Belgische aanvaller is al in Berlijn, waar hij medisch gekeurd is door Union Berlin. Door het plotseling uitvallen van Lang wilde PSV de deal met de Bundesliga-club last minute afzeggen, maar daar gaat zowel Union Berlin als Vertessen niet mee akkoord. Volgens het kamp van de speler staat er zwart op wit vast dat Vertessen vertrekt en dus is de Belg niet van plan terug te keren in Eindhoven.