Vitesse presenteert Meerdink: AZ-spits moet helpen degradatie te voorkomen

Mexx Meerdink gaat op huurbasis van AZ naar Vitesse
31 januari om 17:28

Mexx Meerdink speelt de rest van het seizoen voor Vitesse. Dat hebben de Arnhemmers zojuist officieel bekendgemaakt. De spits komt op huurbasis over van AZ.

De 20-jarige aanvaller kwam dit seizoen voornamelijk in actie voor Jong AZ. Binnen de selectie van interim-coach Edward Sturing hoopt hij bij Vitesse op meer speelminuten in de Eredivisie. Vitesse liet woensdag Saïd Hamulic weer terugkeren naar Toulouse. De Nederlander met Bosnische origines wordt verhuurd aan Lokomotiv Moskou. Bovendien werd bekend dat PSV hengelt naar de diensten van Million Manhoef, een van de absolute sterkhouders van Vitesse.

Door het vertrek van Meerdink wordt de spoeling zeer dun in de voorhoede van AZ. Ook Jens Odgaard lijkt de deur van het AFAS Stadion achter zich dicht te slaan. De 24-jarige Deen is momenteel in Italië om een transfer naar Bologna af te ronden. Daartegenover staat de verwachte komst van Lequincio Zeefuik van FC Volendam.

Meerdink heeft nog een contract tot medio 2027 bij AZ, maar heeft Vangelis Pavlidis voor zich en kwam daardoor dit seizoen tot slechts twee korte invalbeurten. Voor het beloftenelftal scoorde hij in de Keuken Kampioen Divisie in zeventien optredens vier keer. Ook maakte hij grote indruk in het team dat vorig jaar de Youth League wist te winnen. In Arnhem moet hij Vitesse helpen aan handhaving in de Eredivisie. De ploeg staat momenteel laatste en wist pas dertien keer te scoren.