Sporting Portugal wil naar verluidt tien miljoen euro voor Jeremiah St. Juste

St. Juste naar PSV 'lastig verhaal': zo ziet de mogelijke deal er volgens VI uit

29 januari om 16:32

PSV hoopt Jeremiah St. Juste komende winter nog aan de selectie toe te voegen, maar volgens Voetbal International wordt het financieel gezien een lastig verhaal. Sporting Portugal zou een verplichte koopoptie van miljoenen aan de huurconstructie toe willen voegen.

Zondag werd bekend dat PSV in St. Juste de gedoodverfde kandidaat ziet om de veelbesproken rechtercentrale positie in Eindhoven te komen versterken. André Ramalho is geen zekerheidje, Armel Bella-Kotchap zit nog in de lappenmand en het schuiven met Jerdy Schouten heeft zo zijn weerslag op het middenveld van de Eindhovenaren. 

St Juste. zou het ontbrekende puzzelstukje moeten worden die het probleem van PSV op gaat lossen, maar volgens VI wordt het financieel gezien een lastig verhaal. De Nederlander ligt nog tot 2026 vast bij Sporting Portugal, dat hem alleen zou willen verhuren met een verplichte optie tot koop van tien miljoen euro. Dat is hetzelfde bedrag als waar de Portugezen hem ooit voor wisten los te weken van FSV Mainz 05.

Of PSV daar aan wil voldoen, is de grote vraag. De koploper van de Eredivisie heeft nog tot en met donderdagavond 23.59 om tot een deal te komen. Dat is het moment waarop de winterse transfermarkt sluit.