Nieuws

Engelse media zien 'Dutch Star' Aké om bijzondere reden belangrijke goal maken

Engelse media zien 'Dutch Star' Aké om bijzondere reden belangrijke goal maken

27 januari - 08:11
1

Nathan Aké was vrijdagavond dé man bij Manchester City. De Oranje-international maakte het enige doelpunt tijdens het duel met Tottenham Hotspur in de vierde ronde van de FA Cup. Enkele uren later zijn de Engelse media lyrisch over hem.

In minuut 88 van de wedstrijd kwam de luchtmacht van Manchester City, waaronder Aké, naar het strafschopgebied van Spurs om te pogen een corner binnen te werken. Dat lukte de linkspoot, die eerst op doelman Guglielmo Vicario stuitte maar in tweede instantie binnen kon werken. De VAR moest de situatie nog even bekijken, maar het doelpunt was uiteindelijk geldig waardoor City zich voor de vijfde ronde van de FA Cup heeft geplaatst.

'Nederlandse ster maakt eind aan doelpuntendroogte'

Ook de Engelse media pakken uit met de goal van Aké, die niet echt blonk van schoonheid, maar wel in een ander opzicht heel belangrijk was. 'In een dramatische finale wist Aké toe te slaan en de 9.000 meegereisde City-fans in extase te brengen. Heel mooi was de goal niet, maar hij zorgde wel voor heel veel vreugde na afloop', aldus de BBC.

The Sun noemt Aké 'De Nederlandse ster' en de BBC benadrukt nog maar even hoe belangrijk de goal daadwerkelijk was. 'Aké heeft de doelpuntendroogte in het Tottenham Hotspur Stadium doorbroken. In de zesde wedstrijd op het veld van Spurs was het 102e schot op doel uiteindelijk raak’, aldus het medium, dat wordt aangevuld door The Guardian. 'De laatste speler die namens City een doelpunten wist te maken in een uitwedstrijd tegen Tottenham was De Bruyne in 2015, op Wembley toen het nieuwe stadion werd gebouwd.'