Na Jürgen Klopp vertrekt ook assistent Pepijn Lijnders bij Liverpool

Ook assistent Lijnders vertrekt bij Liverpool, wil eigen vleugels uitslaan

26 januari om 12:06

Na het verrassende nieuws van het vertrek van Jürgen Klopp als manager van Liverpool, heeft ook zijn assistent Pepijn Lijnders besloten om de deur van Anfield Road achter zich dicht te trekken. Dat wordt duidelijk in het statement dat de club vrijdagochtend deelt.

'Assistent-manager Lijnders zal zijn functie ook neerleggen aan het einde van het seizoen, waarbij Lijnders graag zijn eigen carrière in het trainersvak wil voortzetten', schrijft Liverpool. De 41-jarige Nederlander was net als Klopp sinds 2015 actief bij Liverpool en sindsdien ook dienstbaar als zijn rechterhand. Daarvoor werkte hij onder meer voor de jeugdopleidingen van PSV en FC Porto. Met The Reds won Lijnders als assistent alles wat er te winnen valt, waaronder de Champions League in 2019 en de Premier League in 2020.

Mocht hij een taak krijgen als hoofdtrainer, dan is dat niet de eerste keer. In 2018 ging hij tussen zijn Liverpool-avonturen door al eens aan de slag bij NEC. De Nijmegenaren werden onder zijn leiding derde in de Eerste Divisie en verloren daarna de play-offs van FC Emmen, waardoor Lijnders werd ontslagen en terugkeerde in Engeland. Dat heeft hem allesbehalve windeieren gelegd.