Nieuws

Dit is wat de KNVB vindt van het penaltymoment met Lang bij Feyenoord - PSV

Dit is wat de KNVB vindt van het penaltymoment met Lang bij Feyenoord - PSV

25 januari - 12:37 Laatste update: 12:49
2

Feyenoord wist gisteren de bekerkraker tegen PSV met 1-0 te winnen door een doelpunt van Quinten Timber. Na afloop ging het alleen maar over een niet gegeven strafschop aan Noa Lang na een sliding van Mats Wieffer. Wat heeft de KNVB te zeggen over de beslissing van scheidsrechter Dennis Higler en VAR Clay Ruperti? VoetbalNieuws.nl zet het voor je op een rij. 

Na afloop van Feyenoord - PSV ging het maar over één moment: de niet gegeven penalty aan Lang. Inmiddels zou de KNVB om opheldering zijn gevraagd. PSV-watcher Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad schrijft op X dat hij navraag naar het moment heeft gedaan. Volgens de journalist wil de bond niet inhoudelijk op de situatie reageren. 

Wel geeft hij aan dat er iets met het moment gedaan zal worden door de KNVB. De scheidsrechtersgroep zal het namelijk bespreken en ook de technische commissie scheidsrechterszaken zal zich erover buigen. Dit zal volgens De Gelderlander aanstaande woensdag gebeuren.

Het feit dat de KNVB het penaltymoment meeneemt betekent overigens niet dat het daadwerkelijk een strafschop was. Een woordvoerder van de bond legt aan De Gelderlander uit dat dit een standaardprocedure is bij "gevallen in wedstrijden waar iets om te doen is".